VIOGENESIS JOINT VITAL DRINK POWDER (ΠΟΣΙΜΟ - ΥΔΡΟΛΥΜΕΝΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΤΥΠΟΥ "I" & "II" ΣΕ ΣΚΟΝΗ, ΜΕ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ & ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ) VIOGENESIS 375gr

-25% VIOGENESIS JOINT VITAL DRINK POWDER (ΠΟΣΙΜΟ - ΥΔΡΟΛΥΜΕΝΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΤΥΠΟΥ "I" & "II" ΣΕ ΣΚΟΝΗ, ΜΕ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ & ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ) VIOGENESIS 375gr

ΠΟΛΥΦΟΡΜΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ, ΓΛΥΚΟΖΑΜΙΝΗ, ΧΟΝΔΡΟΙΤΙΝΗ,

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ, ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

 ΓΕΥΣΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΑΝΑΝΑ

ΑΝ ΒΙΩΝΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

 • Πόνο στις αρθρώσεις, ενώ στέκεστε ή κινείστε
 • Υποχώρηση ή κλείδωμα της άρθρωσης
 • Μειωμένη δραστηριότητα, ακαμψία και ανελαστικότητα 
 • Μη φυσιολογική στάση ή βάδισμα
 • Πρωινή δυσκαμψία
 • Αίσθηση ότι έχει μειωθεί το εύρος της κίνησης και η ελαστικότητα των αρθρώσεών σας

 

ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΣΑΣ

ΤΟ  JOINT VITAL  ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ!

ΥΔΡΟΛΥΜΕΝΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΤΥΠΟΥ ΙΙ
Τι είναι το υδρολυμένο κολλαγόνο (CH) και ποιες είναι οι χρήσεις του;
Από τη δεκαετία του 1970, ερευνητές επιστήμονες μελετούν το υδρολυμένο κολλαγόνο (CH) και τις επιδράσεις του πάνω στο μεταβολισμό του χόνδρου. Πρόσφατα εργαστηριακά ευρήματα, εφαρμοσμένη ιατρική εμπειρία και κλινικές μελέτες επιβεβαίωσαν ότι το CH συσωρεύεται στις αρθρώσεις και υποστηρίζει την αναγέννηση του χόνδρου. Αυτή η μοναδική δράση του πάνω στο μεταβολισμό του χόνδρου, προσφέρει στους ιατρούς ένα καινοτόμο τρόπο για την προώθηση της υγείας των αρθρώσεων.
Στην οστεοπόρωση η οστική μάζα αποσυντίθεται σε τέτοια έκταση που τα οστά γίνονται πορώδη, αυτό οδηγεί σε εύκολο σπάσιμο. Η πιο κοινή πρόληψη και θεραπεία είναι η χορήγηση ικανοποιητικών ποσοτήτων ασβεστίου. Η απώλεια του ασβεστίου αναγνωρίζεται ότι είναι η κύρια αιτία για την εμφάνιση της οστεοπόρωσης. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κολλαγόνο δημιουργεί το πλαίσιο κατασκευής του οστού και ότι η απώλεια του ασβεστίου σημαίνει επίσης ότι χάνεται και το κολλαγόνο. Το υδρολυμένο κολλαγόνο προμηθεύει κατάλληλα δομικά υλικά για την αναγέννηση του κολλαγόνου των οστών. Adam M. (1995) "Gelatine-Moglicher Medizinischer Einsatz" Apotheker Journal Heft 9, Seite 18-22. Christine Craus, Eugen Schwarz, “Functional Bones and Joints-Even in Old Age” 1st edition 2002.
Σε σύγκριση με άλλες πρωτεΐνες, το υδρολυμένο κολλαγόνο περιέχει σχεδόν 3 φορές περισσότερη προλίνη και γλυκίνη. Αυτά τα αμινοξέα είναι απαραίτητα για τη σύνθεση του κολλαγόνου και επηρεάζουν τη σταθερότητα της δομής του κολλαγόνου στο χόνδρο. Το υδρολυμένο κολλαγόνο (CH) παράγεται με την ενζυματική υδρόλυση πρώτων υλών από ιστούς κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι η πιο συχνά απαντώμενη πρωτεΐνη στα θηλαστικά. Η βιοσύνθεση του επιτυγχάνεται μέσα από έναν αριθμό ενδοκυτταρικών μεσολαβητών. Οι τυπικές ίνες του κολλαγόνου σχηματίζονται στον εξωκυττάριο χώρο, είναι διασταυρούμενες με δεσμούς covalent και δίνουν στο κολλαγόνο αυτή τη χαρακτηριστική ελαστική δύναμη του. Η δράση του κολλαγόνου προέρχεται από την κανονική αλληλουχία των αμινοξέων, κάθε τρίτη δομική μονάδα αμινοξέος, είναι ένα μόριο γλυκίνης ακολουθούμενο από προλίνη ή υδροξυπρολίνη. Ανόμοια με τα άλλα συμπληρώματα το CH είναι ένα φυσικό προϊόν με μια σύνθεση αμινοξέων που είναι σχεδόν πανομοιότυπη με το κολλαγόνο που βρίσκεται στην εξωκυττάριο ουσία (extracellular matrix) στις αρθρώσεις του σώματος.

Πως ενεργεί το Υδρολυμένο Κολλαγόνο (CH)
Η εικόνα που ακολουθεί επιδεικνύει το μοναδικό μηχανισμό δράσης του υδρολυμένου κολλαγόνου (CH). Όταν το CH μπει στο στομάχι, απορροφώνται τα Βιοενεργά Πεπτίδια του Κολλαγόνου (BCPs) και περνούν μέσα στο χόνδρο των αρθρώσεων και βοηθούν στην διέγερση σύνθεσης κολλαγόνου. Επιπρόσθετα τα BCPs διεγείρουν την αναβολική φάση παραγωγής ουσιών του χόνδρου και με το χρόνο βελτιώνουν την υγεία των αρθρώσεων. Έτσι υπάρχει η δυνατότητα για το CH να δράσει σε μοριακό επίπεδο στη διαδικασία του μεταβολισμού του χόνδρου και να διεγείρει την αναγέννησή του. Το υδρολυμένο κολλαγόνο μπορεί να μεσολαβήσει για την αποκατάσταση της ισορροπίας του μεταβολισμού του χόνδρου.

Υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι που περιλαμβάνονται στη λήψη υδρολυμένου κολλαγόνου (CH);
Το 1999 η Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής δήλωσε ότι το κολλαγόνο και τα προϊόντα με υδρολυμένο κολλαγόνο (CH) δεν είναι επιβλαβή για την υγεία και τα βαθμολόγησε βάζοντας τα στην θέση των ασφαλών GRAS (“Generally Recognized as Safe”). Το 2003 αυτή η θέση επιβεβαιώθηκε. Προκλινικές και κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι το CH είναι ασφαλές και πολύ καλά ανεκτό με πολύ μικρή πιθανότητα αλλεργικής αντίδρασης ή αλληλεπίδρασης με φάρμακα. Ανεπιθύμητες ενέργειες ή αλληλεπιδράσεις με άλλες ουσίες δεν θα συμβούν. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να παρουσιαστεί μετεωρισμός ή διάρροια. Ανησυχία για τη μετάδοση ασθενειών από το CH (λόγω των πρώτων υλών) είναι αθεμελίωτες λόγω των πολύ αυστηρών ελέγχων των πρώτων υλών που περιλαμβάνονται, της βιομηχανικής τεχνολογίας που εφαρμόζεται και των ελέγχων που πραγματοποιούνται από το κράτος. Ιδιαίτερα η διαδικασία που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του CH εγγυάται έναν υψηλό βαθμό ασφάλειας καθώς αυτό έχει παρουσιαστεί σε πολυάριθμες διεθνείς μελέτες που χρονολογούνται από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Ποιος μπορεί να ωφεληθεί από λήψη υδρολυμένου κολλαγόνου (CH);
Το υδρολυμένο κολλαγόνο (CH) μπορεί να ωφελήσει οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να βελτιώσει την κινητικότητα του και έτσι να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του. Παραδείγματα ατόμων που μπορεί να έχουν θετικά οφέλη από το CH περιλαμβάνουν:
• Ηλικιωμένους
• Άτομα που μεταφέρουν βάρη
• Άτομα που συμμετέχουν σε επαναλαμβανόμενες ή φυσικές δραστηριότητες που καταπονούν το μυοσκελετικό τους σύστημα και κυρίως τις αρθρώσεις τους 
• Υπέρβαρα άτομα, και άτομα που κάνουν καθιστική ζωή
• Αθλητές

Για πόσο διάστημα και σε ποιες δόσεις πρέπει να λαμβάνεται το υδρολυμένο κολλαγόνο (CH);
Σύμφωνα με την τρέχουσα γνώση και με βάση τις συμπληρωμένες κλινικές μελέτες, 10 grams υδρολυμένου κολλαγόνου την ημέρα είναι η σωστή δοσολογία. Η θεραπεία πρέπει να συνεχίζεται για τουλάχιστον 3 μήνες. Ωστόσο αν τα συμπτώματα έχουν την τάση να επανέρχονται μετά τη διακοπή της θεραπείας, συνιστάται η χορήγηση του μακροχρόνια.

Συμπέρασμα
Η πρακτική εμπειρία και τα βιοχημικά ευρήματα έχουν προμηθεύσει αποδείξεις ότι το υδρολυμένο κολλαγόνο (CH) συσωρεύεται στις αρθρώσεις και διεγείρει τα χονδροκύτταρα. Αυτό οδηγεί σε αύξηση των συγκεντρώσεων του κολλαγόνου τύπου ΙΙ και των πρωτεογλυκανών και έτσι προάγεται η παραγωγή του χόνδρου στις αρθρώσεις.
Αυτό μπορεί να προσφέρει στους ασθενείς βελτίωση στην κινητικότητα των αρθρώσεων και μια γενική ανακούφιση. Επομένως το CH μπορεί να είναι κατάλληλο για αυτούς που θέλουν να βελτιώσουν την υγεία των αρθρώσεων τους και να μειώσουν αναπόφευκτους κινδύνους. Το CH μπορεί να συστηθεί σε ασθενείς που είναι ηλικιωμένοι, παχύσαρκοι, σε αυτούς που καταπονούν τις αρθρώσεις στην εργασία τους ή σε αθλητικές δραστηριότητες, σε αυτούς με ατυχήματα στις αρθρώσεις.

ΠΗΓΗ: http://www.e-rheumatology.gr/scientific-articles/ydrolymeno-kollagono

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΦΟΡΜΟΥΛΑΣ

ΘΕΙΙΚΗ ΧΟΝΔΡΟΙΤΙΝΗ
Η θειϊκή χονδροϊτίνη είναι, μαζί με γλυκοζαμίνη, το κύριο συστατικό των χόνδρων.
Είναι γλυκοσαμινογλυκάνη με προστατευτική και διεγερτική δράση στα χονδροκύτταρα. Η ιδιαίτερη δομή της επιτρέπει να προσελκύσει και να κρατήσει πολύ νερό, το οποίο αποδίδεται αργότερα. Αυτή η ουσία είναι απαραίτητη για να θρέψει και να λιπάνει τις αρθρώσεις.  
Η θειική χονδροϊτίνη έχει σηµαντική προληπτική και θεραπευτική δράση κατά της οστεοαρθρίτιδας, αυξάνοντας την παραγωγή υαλουρονικού οξέος και εµποδίζοντας τη δράση των ενζύµων που προκαλούν τη διάσπαση και εκφυλισµό των χόνδρων.
Σε ιστούς με οστεοαρθρίτιδα, έχει αποδειχτεί ότι :

 • Tροποποιεί τη διαδικασία νέκρωσης των χονδροκυττάρων
 • Bελτιώνει την αναβολική/καταβολική ισορροπία της εξωκυτταρικής αρθρικής μήτρα
 • Mειώνει κάποιους προφλεγμονώδεις και καταβολικούς παράγοντες και 
 • Mειώνει τις επαναρροφητικές ιδιότητες των οστεοβλαστών των υποχόνδρινων οστών.
 • Mειώνει τον πόνο και βελτιώνει τη λειτουργία των αρθρώσεων  σε περίπτωση ελαφριάς ή μέτριας οστεοαρθρίτιδας 
 • Η θειϊκή χονδροϊτίνη, περισσότερο από τη γλυκοζαμίνη, αναπτύσσει επιπλέον μια αντιφλεγμονώδη δραστηριότητα, εκτός από εκείνη της αποκατάστασης των χόνδρων.
 • Πέραν αυτού, παρέχει ένα μεγάλο μέρος της αντοχής τους στην συμπίεση.

Επιπρόσθετα, από τα αποτελέσματα της μελέτης μας, μπορούμε να πούμε ότι η θεραπεία έχει θετικό αποτέλεσμα στο χόνδρο, μειώνοντας την απώλεια χόνδρου και συνεπώς το αποτέλεσμα της θεραπείας πιθανώς διευκολύνεται μέσω της δράσης στους μηχανισμούς εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την απώλεια του χόνδρου.
Jean -Pierre Pelletier, MD, Καθηγητής Ιατρικής, Επικεφαλής Τμήματος Αρθρίτιδας, Διευθυντής Μονάδας Έρευνας Οστεοαρθρίτιδας, Νοσοκομειακό Ερευνητικό Κέντρο Πανεπιστημίου του Montreal (CRCHUM)

D-ΓΛΥΚΟΖΑΜΙΝΗ ΘΕΙΙΚΗ 2KCL

(Θειϊκή Γλυκοζαμίνη με 2 μόρια χλωριούχου κάλιου για πληρεστερη και ταχύτερη απορρόφηση)
ΥΔΡΟΧΛΩΡΙΚΗ ΓΛΥΚΟΖΑΜΙΝΗ

Βοηθά στην διατήρηση εύκαμπτων και υγιών αρθρώσεων.
Η γλουκοζαμίνη είναι ένα φυσικό παράγωγο, που συντίθεται στο σώμα μας από ένωση γλυκόζης και του αμινοξέος γλουταμίνη και η κύρια ιδιότητά της είναι να εξασφαλίζει ή ν΄αποκαθιστά την υγεία και την καλή λειτουργία των αρθρώσεων. 
Στα συμπληρώματα διατροφής μπορεί να τη βρεις σαν θειική ή υδροχλωρική γλουκοζαμίνη, Ν-ακετυλο γλουκοζαμίνη και σαν χιτοσαμίνη, χωρίς αυτό να κάνει κάποια ουσιαστική βιολογική διαφορά.
Η Glucosamine Sulfate είναι ένα αμινοσάκχαρο. Τα αμινοσάκχαρα αποτελούν τμήματα μεγαλύτερων μοριακών δομών που ονομάζονται γλυκοζαμινογλυκάνες και γλυκοπρωτείνες – γνωστά και τα δυο σαν (GAGs) και που είναι σημαντικότατοι παράγοντες συγκράτησης και συγκρότησης των κυττάρων του συνδετικού ιστού.
Είναι απαραίτητα για την κατασκευή, την ανάπλαση του συνδετικού ιστού, την σωστή και επαρκή λίπανση των αρθρώσεων, την διατήρησης των υγρών σε τένοντες, συνδέσμους, και στις μυικές μεμβράνες.
Έχουν επίσης σπουδαίο ρόλο στην αποκατάσταση των βλαβών και προβλημάτων του χόνδρου των αρθρώσεων, στην δομή των οστών, στην εντερική βλεννογόνο και στις μυϊκές μεμβράνες.
Μπορεί η γλουκοζαμίνη να παράγεται στον οργανισμό μας, αλλά σε πολλές περιπτώσεις οι ανάγκες γ’ αυτή είναι αυξημένες και η χρήση συμπληρωμάτων διατροφής είναι απαραίτητη.

 • Συμπληρώματα γλουκοζαμίνης χρησιμοποιούνται πολύ από αθλητές και κύρια αρσιβαρίστες και bodybuilders. Είναι επόμενο τα άτομα αυτά να χρειάζονται κάποια καλή υποστήριξη, καθώς με τα βάρη καταπονούν τις αρθρώσεις σε μεγάλο βαθμό και σε καθημερινή βάση.
 • Άτομα της τρίτης ηλικίας συνήθως χρειάζονται συμπληρώματα, γιατί με το πέρασμα του χρόνου, η παραγόμενη ποσότητα γλουκοζαμίνης ελαττώνεται.
 • Σε μεγάλο βαθμό, τα συμπληρώματα γλουκοζαμίνης συνιστώνται για τη θεραπεία αρθρίτιδας, οστεοαρθρίτιδα και ρευματοειδούς αρθρίτιδας.
 • Η γλυκοζαμίνη βοηθά επίσης στην διατήρηση του χόνδρου και την λίπανση των ιστών και εξασφαλίζει την διευκόλυνση της κίνησης του ατόμου λόγω της ολισθηρής υφή της. 
 • Λόγω της φυσικής διαδικασίας γήρανσης και των τραυματισμών, η δυνατότητα του σώματός μας να παράγει γλυκοζαμίνη μειώνεται. Ως εκ τούτου, τα συμπληρώματα με γλυκοζαμίνη βοηθούν την διατήρηση από κοινού της υγείας και της κινητικότητας
 • Η λήψη γλυκοζαμίνης βοηθά τον οργανισμό να αναδομήσει κολλαγόνο και να παράγει πρωτεϊνογλυκόζη, στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ανάπλαση των κατεστραμμένων χόνδρων των αρθρώσεων, ενώ την ίδια στιγμή ενισχύει την παραγωγή του αρθρικού υγρού. Επίσης, η γλυκοζαμίνη έχει ένα επιπλέον ρόλο που είναι η ικανότητά της στο να αναστέλλει τη δράση των ενζύμων που καταστρέφουν το χόνδρο, όπως είναι η κολλαγενάση και η φωσφολιπάση Α2.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

 • Προβολές: 1382
 • Κωδικός Προϊόντος: 4260006584539
 • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
 • 71,50€
 • 53,63€